Magyar BalettSzinhaz's Channel

Magyar BalettSzinhaz's Channel

UPLOADED VIDEOS

 • 1
  Zárt Függönyök 06:55

  Zárt Függönyök

  by Magyar BalettSzinhaz (11/26/09) 55 views

  “Előadás után lemegy a függöny és nem tudni, mi zajlik mögötte. Vagy mikor a színházba érkezéskor leengedett függöny fogad - csak sejtések vannak, hogy vajon mit takar. Emberek - férfiak és nők, egy ‘életszínház’ szereplői állnak a függöny mögött. Ám néha ez a függöny zárva marad. Titkok, amelyek soha nem tárulnak fel. Érzések, amelyek nem mutatják arcukat. Félelmek, amelyek nem szólalnak meg. Vágyak, amelyek rejtve maradnak.”

 • 2
  Tűzmadár 03:33

  Tűzmadár

  by Magyar BalettSzinhaz (11/26/09) 108 views

  “A Tűzmadár orosz népmesére épülő, romantikus története mindmáig ott él az emberek lelkében és Stravinsky örök érvényű, misztikus zenéjében. Számomra a kiindulópontot a mese mítoszán túl a zene erejében rejlő szuggesztivitás jelentette. «Varázs-zene», amelyet hallgatván egy furcsa társadalom képei rajzolódtak ki, benne egy fiúval, majd egy lánnyal. A fiú lelkében ott lakik a «tűz-madara», amelyet a szerelem képes életre kelteni és láthatóvá varázsolni.”

 • 3
  Mirabell

  Mirabell

  by Magyar BalettSzinhaz (11/26/09) 44 views

  “Salzburgban van egy kert, egy csodálatos kert, a Mirabelle. Valamikor Mozart is járt a kertben. A kert maradt, a világ változott...Mozart itt van velünk és mesél. A tánc-játék a fantázia játéka. Mozart “örök ifjú” zenéjét hallgatván elindult a fantáziám, hogy kifürkéssze egy képzeletbeli, ódon kert titkait... ”

 • 4
  A Csodálatos Mandarin 04:14

  A Csodálatos Mandarin

  by Magyar BalettSzinhaz (11/26/09) 65 views

  “A csodálatos mandarin a vágyról, mindent elsöprő elementáris erejű szerelemről és a csodákról szól. A másságtól, ismeretlentől való félelem gyakran intoleranciát szül, ami nemegyszer végzetes konfliktusokba sodorja az embereket. A vágy, a szerelem és az intuíció elpusztíthatatlanok. Ezek a gondolatok foglalkoztattak és kavarogtak bennem, amikor A csodálatos mandarin izgalmas és költői zenéjével, illetve témájával kezdtem foglalkozni. Az eredmény egy tánc-játék, amelyet bravúros táncosi és színészi játékkal keltenek életre a «tánc-színészek».”

 • 5
  Felleg Ajtók 02:38

  Felleg Ajtók

  by Magyar BalettSzinhaz (11/26/09) 56 views

  “A Felleg ajtók metaforikus és szakrális balett. A felleg ajtók olyan «átjárók», melyek kapcsolatot jelentenek az égi világgal. Ha küldetésének megfelelve éli életét az ember, az ajtók megnyílnak, látni engedve olyan dolgokat, amelyek «innen» nem láthatók. Ha viszont az ajtók zárva maradnak, fény nélkül marad... A szent emberek a «felleg ajtókat» nyitogatják a mindennapokban. Istent keresve, elűzik a sötétséget.

 • 6
  Fehér Csend 04:32

  Fehér Csend

  by Magyar BalettSzinhaz (11/26/09) 35 views

  “Az élet Isteni. Mi, emberek igyekszünk ‘emberivé’ tenni, de mindig akadnak olyanok, aki rámutatnak lét Isteni eredetére. Ez a csoda, ami előbbre viszi a világot.” /Egerházi Attila/

 • 7
  Csillám és Por 04:04

  Csillám és Por

  by Magyar BalettSzinhaz (11/26/09) 18 views

  „Minden a Nő körül forog. «Chersé la fame». A három vidám egyfelvonásos, a kortárs táncszínház nyelvezetén keresztül rajzol ironikus és szarkasztikus képet párkapcsolatokról, Nő és Férfi örök macska-egér viadaláról. Vidám, szórakoztató «szösszenetek», komolyan véve…”/Egerházi Attila/

 • 8
  Beszélő Testek

  Beszélő Testek

  by Magyar BalettSzinhaz (11/26/09) 11 views

  “A darab, ha úgy tetszik egyfajta lenyomata a táncos létnek. A ‘beszélő testek’ szavak nélkül fogalmaznak. A táncosok költészetüket mozgásba öntve örökítik meg estéről estére. Tiszavirág életük itt zajlik a szemünk előtt: a próbateremben, a színpadon, színházban. Gyakorolnak, szeretnek, boldogok, izzadnak és sírnak; érzelmeik tükre a tánc. Ezek az érzések, gondolatok foglalkoztattak, mikor a ‘Beszélő testek’-et koreografáltam. A darab tulajdonképpen egyfajta színes leporello a táncosi létről. Képeslapok, melyeket minden előadással szeretnénk átnyújtani a nézőknek barátaimmal - a tánc művészeivel.”

 • 9
  Akvarell Szivárvány 02:08

  Akvarell Szivárvány

  by Magyar BalettSzinhaz (11/26/09) 45 views

  „Az ember ül egy sötét szobában magányosan, színek és fény nélkül. Reménytelennek látszó helyzetben, mintha egy út végére érne, néz befelé, magába, és egyszer csak színeket kezd látni és fényt. A remény színeit és fényeit. Az embernek megvan az a csodálatos képessége, hogy olykor színtelen napjaiban is képes színeket rajzolni képzeletből, szivárványokat az égre.” /Egerházi Attila/