Results for: angkara Search Results
Family Filter:
6:07
angkara murka
1 Aug 2009
71
Share Video

6:07
Power Metal is a 80's Heavy Metal Band from Indonesia. they play awesome music. if you don't know the lyric,just listen the music and feel the power, feel the metal!!!!
30 Jan 2009
1836
Share Video

3:39
Tidak akan lengkap legasi kumpulan Rock Kapak di malaysia ini jika kumpulan hard rock 80'an Desire tidak tersenarai dalam lagenda kumpulan rock klasik malaysia.....Lagu lagu mereka seperti Dian Cinta , dan lagu hard rock yg berjaya menaikkan nama mereka iaitu Sumpitan Senja.....Kumpulan Desire juga berjaya merakamkan beberapa album kompilasi terbaik seterusnya mengangkat mereka sebaris dengan kumpulan rock 80'an yg lainnya.....Walaupun album Sumpitan Senja dianggap sebagai album mereka yg terbaik, namun lagu dari album kedua ini iaitu tolak,campur,kali,bahagi....menjadi pilihan saya dalam wakil tribute kumpulan Desire................................................Semoga terhibur..................................Masyono25........................
7 Sep 2009
408
Share Video

9:51
Drama Melayu mengisahkan kesan-kesan akibat fatwa Dato Masitah (melacur apabila darurat dibolehkan). Fatwanya dlm website Harian Metro telah pun ditiadakan.
15 Nov 2010
2127
Share Video

1:13
Rate It!! Royal Malaysian Navy Special Operation Forces PASKAL ship boarding operation... Semboyan angkatan laut kita Di samudera raya Menjaga pantai ibu pertiwi Dari angkara murka Dari barat sampai ke timur Itulah pantai Malaysia Tiap saat berjaga Di tengah samudera raya Perwira dan satria Angkatan Laut Di Raja!
29 Jul 2009
723
Share Video

2:06
Kasihan kepada mangsa, angkara tindakan kontraktor lebuhraya tidak bertanggungjawab menimbunkan tanah di parit/longkang tepi highway menyebabkan air melimpah di atas lebuhraya mulai 11.11.07 dan hasilnya kesesakan lalu lintas serta kemalangan ngeri yang meragut 2 nyawa pagi tadi. Hasil tinjauan pada jam 4.30 petang pada 13.11.07 selepas menghadiri mesyuarat di PPD Pasir Gudang kelihatan barulah pihak terlibat membetulkan saluran air berkenaan dalam cuaca hujan lebat.
21 Oct 2009
1333
Share Video

3:57
Tabiat 'Tak-Pa', Bumi Binasa. Versi 'Atuk oh Atuk' Alam Sekitar... Tanggungjawab Anda! ------------------------------------ Lirik / Lyrics: Hey! Kawan-kawan, mari dengar cerita.. Hey! Friends, let's listen to a story.. Ikan oh ikan, kenapa engkau lembik? Fishes oh fishes, why are you so weak? Macam mana aku tak lembik, air sungai kotor, How can I not be weak, the river is dirty, Aku tak boleh nyawa! Banyak sisa toksik la... I can't live anymore! There are a lot of toxic waste... Itu tosik... ikan mana boleh nyawa..? That's toxic... how can fishes survive..? Orang pun boleh mati tau..! Even human will die too..! Aiyo... semua kasi buang, plastik buang! Aiyo... Everything are littered, litter plastics! Botol buang! Tin buang! Aiyo yo... Litter bottles! Litter cans! Aiyo yo... Sungai oh sungai, kenapa engkau kotor? River oh River, why are you so dirty? Macam mana aku tak kotor, depa buang sampah! How can I not to be dirty, they are throwing rubbish! Depa kata... 'Tak-pa'!! They say..."It doesn't matter"!! Ya la... Sudah la... cincai-cincailah..! Aiya... Ya la... enough la... just let it be lah..! Aiya... nanti arr.. ada orang mali angkat itu sampah...lah. Just wait arr.. There'll be someone to clean those rubbishes...lah. Jangan dok gubra, sat lagi depa mai kutip la... 'Tak-pa'! Oh tidak..! Tidak..! Buang sampah, menyampahnya...! Oh don't..! Don't..! Throw rubbishes, it's dirty...! Ikan kekek mak iloi-iloi, Ikan gelama hidup merana, Buang sampah berbakoi-bakoi, Tabiat 'tak-pa' jadi budaya. The habit of 'It doesn't matter' becomes a culture. Atuk oh atuk, Kenapa jadi banjir? Grandpa oh grandpa, why flood happens? Hai! Macam mana tak jadi banjir, Haih! Why won't flood happen, Orang tebang pokok! Orang potong bukit! People are chopping down trees and moutains! Sungai dah mendak, keruh.. buka tanah lagi... Tebang pokok, potong bukit, hai.. banjir besar! Chopping trees and moutains.. big flood! Cuaca berubah dah!! The weather has changed!! Bumi oh bumi, kenapa makin panas? Earth oh Earth, why are you getting hotter? Macam mana aku tak panas, kesan asap toksik! How can I not to be hot, it's the consequence of toxic gas! Banyak sangat Carbon Dioxide.. Sulphur Dioxide.. Nitrus Oxide.. a lot of Carbon Dioxide, Sulphur Dioxide.. Nitrus Oxide.. Macam-macam Dioxide daa... Dioxide itu... Dioxidce ini... ump... whatever dioxide also coming... Banyak panas.. bumi kita, kesian.. bumi kita, Our earth is very hot.. pity our earth, Itu global warming tau! Amma! That's global warming you know! Oh my God! Bumi sudah bakar punya.. The earth is burning already.. Itu bumi banyak panas lo.. That's why the earth is so hot.. Topan sana sini, ribut besar, pantai pun habis.. Oh tidak..! Tidak..! Tak boleh.. Bumi terbakar..! Panasnya.. Oh don't..! Don't..! Cannot.. The earth is burning..! hot.. Ikan kekek mak iloi-iloi, Ikan gelama rasa berbisa, Tabiat 'tak-pa' tidak berbaloi, Angkara kita bumi binasa. Atuk oh atuk, kenapa atuk batuk? Grandpa oh grandpa, why are you coughing? Macam mana atuk tak batuk! How can I not to cough! tanah gambut kena bakar... udara pun tercemar... the air is also polluted... Ha.. tulah! Buat perangai 'tak-pa', Pi la bakar lagi...! Asap kereta pun banyak..! Car's smoke also a lot..! Jerebu tak sudah-sudah.. Haze is coming non stop.. Bakar sampah, bakar plastik, bakar hutan... Burn rubbishes, burn plastics, burn the forest... bakar.. bakar.. bakar lagi! burn.. burn.. burn again! Atuk oh Atuk, kenapa makin panas ni..? Grandpa oh grandpa, why is it getting hotter? Ha.. la.. kau jawab la, aku letih la.. Ha.. you help me to answer la, I'm tired la.. Macam mana tak makin panas, How can it not getting hotter, orang makin lalai, orang dah tak kisah.. Oh tidak! Tidak! Apa nak jadi ni... adik takut!! Oh don't! Don't! What will happen... I'm scared!! Hah! Mari kita tanam pokok banyak-banyak! Hah! Let's plant a lot more trees! Kita naik basikal la. Let's cycle bicycle. Ingat..! Sampah jangan buang rata-rata... Remember..! Don't throw rubbishes everywhere... Kasi tangkap itu orang tanam sisa toksik punya la...! Ikan kekek si ikan keli, Ikan gelama tidak bermaya, Hentikanlah cemari bumi, Stop polluting the earth, Angkara kita bumi binasa. Ikan kekek.. eh! Aku tercekik..!
16 Nov 2009
430
Share Video

1:24
Not sure if its true but what i received entitled in this video(EMAIL) was..'Anak Durhaka'which means the Evil Child..This unfortunate child turned into some kind of beast after cruelty ill treated his/her both parents. It didnt stated clearly what kind of ill treatment had this child did till its get the cursed.(Anak durhaka ini bertukar menjadi makhluk keji angkara durhaka kpd kedua org tuanya.) BUT ANYWAY...its all up to you to decide if its true or simply hoax. NO HARSH COMMENTS!!
30 Apr 2010
8134
Share Video