Results for: drente Search Results
Family Filter:
1:27
The Drents Juegd Orkest plays a concert on a beautiful sunny day high above Innsbruck Austria. After a ride on the Nordkette Tram the Dutch Music Group gave visitors a special treat as they enjoyed the view from the Seegrube high above Innsbruck.
5 Aug 2010
105
Share Video

1:24
The Drents Juegd Orkest from holland plays a concert in front of Innsbruck's Golden Roof at the heart of the "Altstadt". The music group was able to capture the attention of tourists and locals alike while performing in this beautiful location.
18 Aug 2010
166
Share Video

2:15
OOGEVEEN - Twee Drentse dichteressen werken aan een bundel met Drentstalige erotische poëzie. Ze hopen de Drenten rode oortjes te bezorgen met teksten als: 't bliksemt in heur lief - zien aosem in heur hals - witte taanden - in heur blaanke vleis (het onweert in haar lichaam - zijn adem in haar hals - witte tanden - in haar blanke vlees) - Ria Westerhuis. Of: en leg ie neer in mien hals - ik vuule de reuring deur mien lief - 't komp er nou op an - ie bint al stief (en leg jou neer in mijn hals - ik voel de opwinding in mijn lijf - het komt er nou op aan - jij bent al stijf) - Delia Bremer. De bundel verschijnt naar verwachting begin volgend jaar en wordt uitgegeven onder de naam Minne Zinne (Drents voor erotiek). Het duo Ria Westerhuis uit De Wijk (rechts op de foto) en Delia Bremer uit Hoogeveen (links op de foto) schrijft en dicht al langer Drents- en Nederlandstalig. Ze treden regelmatig op in Drenthe. Tijdens een van hun ontmoetingen kwamen ze op het idee om Drentstalige erotische poëzie te gaan schrijven. 'We houden van uitdagingen. Erotiek schrijven is al een uitdaging, maar in het Drents helemaal', zegt Bremer. Onlangs droegen de twee voor het eerst voor uit Minne Zinne, tijdens een kleinschalige bijeenkomst in Hoogeveen. Het mondde uit in een cabaretesk optreden, dat voor de nodige opwinding zorgde bij zowel dichteressen als publiek. De twee willen er dan ook vaker mee gaan optreden, in en buiten Drenthe. Ze zouden verder graag zien dat er erotiek in andere streektalen verschijnt.
26 Jul 2009
237
Share Video

3:21
iTunes: ********itunes.apple****/nl/album/je-bent-een-koning!-single/id639570000?l=en Karaoke: ********itunes.apple****/nl/album/je-bent-een-koning!-karaoke/id640126541?l=en *******allardenhuib.nl/ Willem-Alexander wacht een zware taak als staatshoofd en daarom zingen wij hem toe: je bent een koning, een levende legende! #jebenteenkoning Daar zit je dan als kroonprins Je moeder abdiceert Plotsklaps zakt de moed je in de schoenen Moet ik de troon bestijgen Mijn kop wel op die munt? Je twijfelt en je vraagt je af Of je het echt wel kunt Maar Willem, zie je het dan niet? Jij, je bent Sneijder, Van der Vaart Mijter, staf en baard Je bent Pino, mijnheer Aart Jij, je bent een slipje van Marlies Brabo, Drent en Fries Je bent Wim en Ruud en Dries Je bent een koning (koning) Een levende legende Ja, een koning (koning) Eindbaas van de bende En wat een weergaloze vrouw heb jij De ideale metgezel Was ik de koning geweest Ja, dan wist ik het wel. Dus rijd je in de Gouden Koets Pardoes het water in Juich je Duitsland toe in de finale Moet je snel langs de chinees, Vergat je 't staatsbanket Lig je de derde dinsdag van september nog op bed Bedenk, je dan maar weer Jij, je bent Derksen en Genee Volkskrant, NRC Toon Hermans in Carré Jij, jij bent patat met appelmoes Alberti, Hazes, Hoes Je bent de bips van Doutzen Kroes Je bent een koning (koning) Een levende legende Ja, een koning (koning) Eindbaas van de bende En wat een weergaloze vrouw heb jij De ideale metgezel Was ik de koning geweest Ja, dan wist ik het wel. CREDITS: Tekst en muziek: Allard Amelink en Huib Verhoeven Productie: Victor Weigand Beeld: Job van der Meiden
24 Oct 2013
9955
Share Video