Results for: hulpverleners Search Results
Family Filter:
8:12
Zie http://www.taalinblokjes.nl voor meer informatie. Taal in Blokjes is een interventiepakket voor hulp bij dyslexie op school bij kinderen met lees- en spellingproblemen. De methode gaat uit van de klanken van de taal en gebruikt kleuren voor klanken. De materialen kunnen gebruikt worden door leerkrachten, remedial teachers, logopedisten, orthopedagogen en andere hulpverleners die met kinderen met lees- en spellingproblemen werken. Het pakket bestaat onder andere uit werkboeken, klankblokken, klank-teken kaarten, klank analyse kaarten en software. De materialen kunnen ingezet worden bij de zorgtaak van scholen bij risicoleerlingen voor dyslexie, en kunnen zowel individueel als groepsgewijs worden ingezet. Taal in Blokjes kan gebruikt worden in het basisonderwijs en in het speciaal basisonderwijs. Taal in Blokjes is gebaseerd op de F&L methode®. De F&L methode® is in 1978 ontwikkeld door Thalita Boumans bij Stichting Taalhulp en wordt landelijk toegepast. Het is een cognitieve, taalkundige methode voor de behandeling van dyslexie. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de methode effectief is. Voor meer informatie over de de F&L methode® en over Stichting Taalhulp zie http://www.stichtingtaalhulp.nl
5 Jan 2009
920
Share Video

2:00
Hij wilde vrijheid, maar belandde in een Zweedse cel. Hij brak uit en meldde zich drieënhalf jaar later weer aan de gevangenispoort. Hij gebruikte nooit een gram hasj, maar maakt zich grote zorgen om jongeren die meer en meer verslingerd raken aan ’die ellende’. Het levenslot van Paul Rood (54) was en is onvoorspelbaar. Zijn bestaan is een aaneenschakeling van onhandige keuzes in een eindeloze zoektocht naar geluk. Film over leven Paul Rood Paul Rood in de jaren zeventig Paul Rood in de jaren zeventig Foto: TLG Ads door Google Verlies 12 kg in 2 weken Verlies 12 kilo in twee weken met dit eenvoudig trucje Gezondheidsnet.nl/verlies-gewicht Gratis Facebook Aandelen Open nu een LYNX rekening en ontvang gratis $200 aandelen FB www.lynx.nl/facebookactie Luxe villa Curacao Exclusieve villa's (8-pers) aan zee met privezwembad. www.curacao-exclusief.nl Koren op de molen van filmmaker Steven de Jong. De man die producties als De Kameleon en De Hel van 1963 (de zwaarste Elfstedentocht ooit, red.) op zijn naam heeft staan: „Drugs, spectaculaire ontsnappingen, een carrière als wielercrack én een weergaloze hulpverlener. Hoeveel ingrediënten heb je nodig voor een goede film? Ik heb ze ditmaal, met Roods autobiografie Groot Verzet, allemaal op een dienblaadje aangereikt gekregen en hoop in 2013 klaar te zijn. De film moet een waarschuwing worden, zoals Christiane F., het jonge heroïnehoertje, dat ook voor mij was toen ik op het punt van drugsexperimenten stond. Ik heb nu zelf tieners. Je kunt niet genoeg blijven hameren op de gevaren van drugs.” De man om wie het allemaal gaat, is dus Paul Rood. Paul wie? Een man van middelbare leeftijd met grijzend, kort golvend haar komt met vooruitgestoken hand aangelopen. Behalve de volle snor en schalkse oogopslag herinnert weinig meer aan de jonge god die de wielersport op z’n kop zette en onder de bijnaam Rembrandt de stenen uit de straat trapte. De langharige man met sikje was vanuit het oneindige niets een regelrechte hit eind jaren zeventig. Met geleend geld had hij in zijn geboortedorp Castricum een superlichte racefiets gekocht. In stilte trainde hij zonder de bijtende koude te voelen.
7 Jun 2012
204
Share Video

0:00
Abonneer je op http://www.youtube.com/afilmtube en bekijk meer films en de nieuwste bioscoop trailers! "First Mission" gaat over de belevenissen van een door idealen gedreven team medische hulpverleners en het gepassioneerde werk dat zij verrichten op een kleine post van International Frontline Doctors in Zuid-Amerika. Daar werken de jonge tropenarts Marina (Anniek Pheifer), de logistiek medewerker Barry (Tygo Gernandt), de project-coördinator Thijs (Mark Rietman) en de lokale medewerkers Orlando en Diego onder zware en gevaarlijke omstandigheden. Ze leggen hun eigen levens in de waagschaal om anderen te redden. Marina komt er in het verscheurde Latijns-Amerika achter dat ze met haar hulp een groot verschil kan maken.
30 Jan 2014
5950
Share Video