Results for: krigsfilm Search Results
Family Filter:
2:25
Hvem kan man stole på, når hele ens liv har været en løgn? Handlingen udspiller sig i Tyskland i 1945, nær 2.verdenskrigs afslutning. Lore ser sig nødsaget til at tage ansvaret for sine fire yngre søskende, da deres nazi-forældre er taget af de allierede. Børnene ser for første gang den fulde alvor af deres forældres gerninger og står i en håbløs situation, hvor de er ude af stand til at klare sig selv og med udsigt til en sand rædselsrejse, sætter de sig for at krydse et hærget land for at nå frem til deres bedstemors hjem omkring 900 kilometer længere nordpå. På deres rejse møder de den karismatiske, unge Thomas, der viser sig at være jødisk flygtning. Lores verden er splittet mellem håb og had: Hun er både fascineret og bange for den unge mand, men ser sig nødsaget til at stole på ham; en person, der er indbegrebet af alt, hendes forældre har lært hende at frygte og foragte. Lore spilles af Saskia Rosendahl, der en af Tysklands mest spændende, unge talenter. Hun voksede op med en kærlighed til teatret i sin hjemby, Berlin og har som helt ung medvirket i adskillige teaterforestillinger før hun fik sin første filmrolle i "Für Elise" i 2010. Thomas spilles af Kai Malina, der fik sit gennembrud i Michael Hanekes vinder af Guldbjørnen og Oscar-nominerede "Det hvide bånd" i 2009. Før denne rolle havde Kai medvirket i en række tv-roller, bl.a. i "Der Alte", "Patchwork", "Tatort" og "Stromberg". "Lore" er hans anden filmrolle og han er allerede nu ved at være en af de mest eftertragtede unge tyske skuespillere. Australske Cate Shortland kendes i Danmark for filmen "Somersault", der fik premiere på Cannes Film Festival 2004 i "Un Certain Regard". "Lore" er hendes største succesfilm siden denne og var Australiens bidrag til en Oscar-nominering for Bedste Ikke-amerikanske film 2013.
5 Apr 2013
489
Share Video

2:16
Vem kan man lita på när hela ens liv varit en lögn? Adolf Hitler är död och de allierade har tågat in i Tyskland. Men för 15-åriga Lore och hennes fyra syskon har kampen bara börjat. Övergivna av sina föräldrar beger sig syskonskaran tvärs över den krigshärjade landsbygden och genom stadsruinerna för att söka skydd hos deras mormor, men i en värld utan propaganda vet tredje rikets arvtagare inte längre vad de ska tro på. När vägarna korsas med juden Thomas ställs Lores uppfostran på spel. Cate Shortlands Lore är en känslodrabbande överlevnadshistoria där förintelsens mörka hjärta utforskas från förlorarsidans perspektiv. Filmen belönades under Stockholms filmfestival med priser för Bästa film, Bästa skådespelerska, Bästa foto och Bästa musik.
8 Mar 2013
414
Share Video

2:05
Krigsskibe fra alle allierede lande omkring Stillehavet er samlet til RIMPAC-øvelse ved Hawaii, da det sker: En invasion af fjendtlige rumvæsener slår ned i havet. Radarinstallationerne går ned og de teknisk avancerede fartøjer skal pludselig kæmpe i blinde mod den teknologisk overlegne fjende. Ombord på de endnu kampklare skibe må besætningen tænke hurtigt. Søofficeren Hopper må lægge sit fjendskab med den japanske kaptajn Nagata til side. Artilleriofficeren Raikes må vise, at der er en vilje af stål bag det smukke ansigt. Og oppe i bjergene over Pearl Harbor må Hoppers kæreste også kæmpe sin kamp. Sammen med den invalide Mick, som hun lærer at leve med benproteser efter en krigsskade, må hun kæmpe sig frem til den sender, som de angribende aliens bruger til at tilkalde forstærkninger, for at bringe den til tavshed. Den historiske krigsskueplads bliver endnu engang rammen om et afgørende slag – denne gang for menneskehedens overlevelse. Med ”Battleship” tager instruktøren Peter Berg sit stikord fra det klassiske tidsfordriv at ’sænke slagskibe’ og brygger en historie, der for første gang viser moderne flådestyrker i aktion – om end mod en invasion fra rummet. På broen og ved kanonerne finder man bl.a. Taylor Kitsch, Alexander Skargård, Rihanna, Brooklyn Decker og Liam Neeson.
12 Apr 2012
509
Share Video

1:59
Hvidstengruppen, en af besættelsestidens berømteste illegale grupper, var kernejysk. Hvidstengruppen lever i eftertidens minde med en næsten mytisk glans. Det skyldes, at henrettelserne ramte en enkelt familie og en lille lokalbefolkning usædvanlig hårdt, men nok også, at gruppens medlemmer fremtrådte som udtryk for en stærk og sej, urdansk oprindelighed. Det var almindelige folk, der tog en beslutning om at kæmpe for friheden. Det er med andre ord ikke en traditionel krigs eller modstandsbevægelse film. Vi kommer til at opleve, hvordan Hvidstengruppen har følt det, da de blev anholdt , dømt og den lange ventetid i fængslet og afskeden med deres familie.
1 Mar 2012
676
Share Video

2:26
Från regissören Steven Spielberg kommer “War Horse” ett episkt äventyr för alla åldrar. Historien utspelar sig på den engelska landsbygden och i Europa under Andra Världskriget. War Horse börjar med den häpnadsväckande vänskapen mellan hästen Joey och den unge mannen Albert, som tämjer och tränar honom. De två skiljs åt mot sin vilja och historien skildrar hästens extraordinära resa genom kriget, där Joey inspirerar och förändrar livet för alla som han möter såväl brittiska kavallerister, tyska soldater som för en fransk bonde och hans dotterdotter. I rollerna märks Emily Watson, David Thewlis, Peter Mullan, Niels Arestrup, Tom Hiddleston, Jeremy Irvine, Benedict Cumberlach och Toby Kebbell. I regi av Tom Morris och Marianne Elliot. Filmen är baserad på Michael Morpurgos bok med samma namn, och har som teaterpjäs spelats för fulla hus av National Theatre of Great Britain i London samt på Broadway. © Dreamworks Studios
24 Feb 2012
543
Share Video

2:12
Da notaren, Lebel, læser Jeanne og Simons mors testamente højt, fremkommer et højst besynderligt ønske. Tvillingerne skal aflevere to forseglede breve - et til den far de troede var død og et til den bror, som de aldrig har vidst eksisterer. Jeanne rejser til Mellemøsten for at grave i sin mors, Nawals, ukendte fortid og begynder at forstå, hvorfor moren lukkede sig inde i sig selv i tiden før sin død. Simon er mere kold over for sin mors gådefulde sidste vilje, men hans stærke bånd til Jeanne får ham til at rejse efter sin hende. Ved fælles hjælp lykkes det at stykke sandheden om Nawal sammen - en Nawal med en historie, som de slet ikke kan genkende. Og da Nawals allerstørste hemmelighed afsløres, er det så grænseoverskridende og med sådan en kraft, at deres liv er forandret for evigt. "Nawals hemmelighed" er et poetisk drama om dybt forankret had og grænseløs kærlighed. Filmen var nomineret til en dette års Oscar for bedste udenlandske film og lægger ud med en ekstremt stærk åbningssekvens akkompagneret af bandet Radiohead. Manuskriptet er baseret på det anmelderroste teaterstykke, "Incendies", skrevet af Wajdi Mouawad, og har været opsat på et stort antal internationale scener. Filmens canadiske instruktør, Denis Villeneuve, Denis Villeneuve, er af filmbladet Variety blevet udråbt til en af de vigtigste nye instruktører at holde øje med i fremtiden.
18 Aug 2011
276
Share Video

2:01
GRÄNSEN, i regi av Richard Holm, utspelar sig på gränsen mellan Sverige och Norge vintern 1942 och handlar om mod, kärlek och ond bråd död i andra världskrigets skugga. December 1942. Två unga soldater lämnar sin post vid vägspärr 83 i norra Värmland och beger sig genom vinternatten mot det naziockuperade Norges gräns. Sverige står på randen till att bli invaderat och de vill se fienden alla pratar om. Men äventyret slutar i katastrof och dagen efter får löjtnant Aron Stenström reda på att hans bror Sven är en av de försvunna soldaterna. Nu tvingas han med oddsen emot sig ta sig in bakom fiendens linjer på ett topphemligt räddningsuppdrag. Och djupt inne i de norska skogarna inser Aron att helt andra slags gränser måste passeras om de ska komma levande därifrån …
28 Jan 2011
536
Share Video

2:13
Det handler om kærlighed. John Tyree (CHANNING TATUM) er en ung, flot fyr. Han er professionel soldat - i US Army’s Special Forces, stationeret i Tyskland, men med opgaver i verdens aktuelle brændpunkter, konflikter og krige. På en orlov hjemme i USA, South Carolina, møder han tilfældigvis Savannah (AMANDA SEYFRIED). De forelsker sig i hinanden. Han lover ikke at forny sin kontrakt med militæret. Og John og Savannah holder intens kontakt med breve til hinanden. De kan begge se frem til både en ende på adskillelsen og en ny fremtid sammen. 9/11 - terrorbomberne i Twin Towers ændrer alle deres planer. John føler, han bør blive i militæret, Savannah bliver hjemme, hvor der er andre, som har brug for hende, og som hun holder af. Et romantisk drama instrueret af LASSE HALLSTRÖM efter en best-seller-roman af NICOLAS SPARKS.
9 May 2010
438
Share Video

2:28
Matt Damon och regissören Paul Greengrass (The Bourne Supremacy, The Bourne Ultimatum, United 93”) återförenas än en gång för deras senaste samarbete, thrillern GREEN ZONE. Filmen utspelas under de kaotiska första dagarna av Irakkriget, i en tid då man inte kunde lita på någon och varje beslut kunde detonera oförutsedda följder. Under den USA-ledda ockupationen av Bagdad 2003 sänds befälet Roy Miller och hans team med arméinspektörer ut för att leta upp massförstörelsevapen som tros ligga dolda i lager mitt i den irakiska öknen. Jakten, som går mellan den ena förrädiskt minerade platsen till den andra, går till en början ut på att finna dödliga kemiska ämnen. Snart snubblar Miller och hans män dock över en intrikat mörkläggningsaffär som vänder upp och ner på hela uppdraget. Pressad av påtryckningar från överordnade med motstridande agendor måste Miller finna och bearbeta både dold och falsk information i sin jakt på sanningen. En sanning som antingen rentvår en skurkregim eller eskalerar ett krig i en redan instabil region. I denna oroliga tid, på denna labila plats, kommer han finna att det mest svårfunna vapnet av dem alla är sanningen.
18 Mar 2010
366
Share Video

1:22
Fartfylld slagsmålsscen ur krigsfilmen "Green Zone" med Matt Damon i huvudrollen!
18 Mar 2010
250
Share Video

1:07
Exklusivt! Actionfylld scen ur krigsdramat "Green Zone" med Matt Damon i huvudrollen.
18 Mar 2010
307
Share Video

1:44
Exklusivt! Actionfylld kidnappningsscen ur krigsdramat "Green Zone" med Matt Damon i huvudrollen.
18 Mar 2010
324
Share Video

2:20
Deres far undrer sig over, hvordan hans to sønner kunne falde så forskelligt ud. Grace undrer sig over, at hendes mand, Sam, gider bruge så megen energi på sin uduelige bror Tommy, der er røget ud i kriminalitet og først lige er kommet ud af fængsel. Sam er den perfekte bror, der altid har gjort alt efter bogen og er fulgt i sin fars fodspor som officer i marinekorpset. Tommy er ham, der aldrig er lykkedes med noget, aldrig har taget ansvaret for noget. Men da Sam meldes død under sin seneste mission til Afghanistan, viser Tommy sig fra en ny side. Han træder til som Graces største støtte og hjælper hende med børnene og med alt det praktiske. Han træder bogstavelig talt i sin brors sko. Men hvis Tommy pludselig har overtaget Sams ansvarsbevidste rolle, hvilken rolle er der så tilbage til Sam, da han mirakuløst bliver fundet i live, men bærende på en frygtelig hemmelighed fra sin tid som fange hos Taleban? Det er den irske instruktør Jim Sheridan, der har overført Susanne Biers ”Brødre” til en amerikansk nutid som ”Brothers” med Tobey Maguire og Jake Gyllenhaal som brødrene og Natalie Portman som Grace. Som den gamle Hank Cahill ses Sam Shepard.
18 Mar 2010
309
Share Video

2:06
Efter en begivenhedsrig ungdom melder Max Manus sig i 1939 som frivillig i den finske vinterkrig. Siden når han lige tilbage til Norge inden den tyske besættelse 9. april 1945, og sammen med sine venner etablerer han en af de første modstandsgrupper. Han tages til fange, men undslipper ved at kaste sig gennem en rude fra 2. sal og hårdt såret lykkes det ham slippe væk fra hospitalet. Denne gang flygter han helt til Skotland og de frie norske styrker, hvor det engelske SOE (Special Operations Executive) uddanner ham og hans kammerater som agenter og sabotører. Han sendes tilbage til Norge, og i løbet af resten af krigen står han og hans gruppe bag en lang række spektakulære sabotageaktioner, der bringer dem op på Gestapos Top 10 over de mest eftersøgte mænd i landet. En efter en falder vennerne fra, og efterhånden må Max Manus sande, at friheden har en pris, som han må betale af på resten af sine dage…
17 Feb 2010
338
Share Video

1:39
En aktuel krigsfilm om den blodige hverdag i Irak. En gruppe specialuddannede soldater arbejder med at uskadeliggøre de mange bomber, som fjenden placerer i vejsider, i biler, i lig og på selvmordere. Det er en livsfarlig indsats, der er lige så nødvendig, som den er risikabel. Instruktøren KATHRYN BIGELOW’s film er baseret på virkelige situationer, oplevet af filmens manuskriptforfatter og journalist Mark Boal som fulgte en lille amerikansk anti-bombe-enhed på nærmeste hold i Bagdad. Det er ikke en politisk film, det er en gribende, nutidig beretning om soldater fra den internationale styrke som sætter livet på spil i Mellemøsten.
4 Oct 2009
149
Share Video

2:03
Ny film af Quentin Tarantino, med Brad Pitt og Diane Kruger.
4 Oct 2009
100
Share Video