Results for: pergilah Search Results
Family Filter:
4:07
song nomber 1 from indonesian
7 Sep 2016
220
Share Video

3:18
Official Music Video by raisa6690 Director: Shakti Siddarta & Ferry Arya Seto DOP: Ferry Arya Seto 3rd Camera : Adryboim Make Up : Marlene Hariman Stylish : Satria Soewiryo & Andika P special thanks to SOUNDSEKERTA 2012, PPIA MONASH 2011-2012 :) :) Solid Records, under exclusive license to Universal Music Indonesia iTunes: http://smarturl.it/Raisa-Raisa booking contact: adryboim // +62 856 8526196 // adryboimyahoo.com
19 Dec 2013
3904
Share Video

0:00
Sinopsis Di sebuah hutan gersang di Bromo, Badra (si Buta) berjumpa dengan seorang wanita yang ditandu, diserang oleh sekawanan gerombolan. Badra pun beraksi. Anak-anak wanita itu dipasrahkan pada Badra saat menjelang ajal. Maka pergilah ia ke tempat ayah anak-anak itu. Di perjalanan ia dihadang oleh musuh bebuyutannya hingga terluka. Setelah ditolong oleh seorang raja lain, di sini lagi-lagi ia terlibat dengan pertempuran dan kembali lagi jumpa musuh bebuyutannya. Produser: Hatoek Soebroto Sutradara: Pitrajaya Burnama Penulis: Ratno Timoer, Pitrajaya Burnama, Ganes TH Pemeran: Ratno Timoer, Kandar Sinyo, Hadisjam Tahax, Maruli Sitompul, Torro Margens Warna: Warna Bahasa: Indonesia
9 May 2013
3880
Share Video

4:49
Artist: Chrisye Title: Pergilah Kasih
9 May 2013
4883
Share Video

4:08
Musiklopedia ; Trans 7 (05-11-2011)
19 Nov 2012
3896
Share Video

4:01
VC ntuk single Kaer Azami, izinku pergi credits to karljiwng sinaran mata cerita segalanya duka lara terpendam memori semalam tinggal segala cinta tiada kembalinya abadi kasih kita kau bawa bersama mimpi indah mekar saat cinta bersemi sedetik asmara syurga selamanya pergilah rinduku hilangkan dirimu tak sanggup menanggung derita di kalbuku pergilah sayangku bermula semula semangat cintaku membara kerana dia tiada niatku tersemat jiwa setia bersamanya cinta murni berdua beribu tahunnya mimpi indah mekar saat cinta bersemi sedetik asmara syurga selamanya pergilah rinduku hilangkan dirimu tak sanggup menanggung derita di kalbuku pergilah sayangku bermula semula semangat cintaku membara kerana dia tiada niatku ohh pergilah sayangku bermula semula semangat cintaku membara kerana dia tiada niatku maafkan daku duhai kasih izinkan ku pergi
16 Oct 2012
3826
Share Video

4:08
Official Music Video by d'Masiv performing "Pergilah Kasih" taken from the album "Persiapan" © 2012 PT. Musica Studio's Song & Lyric by Tito Soemarsono Follow d'Masiv on Twitter dmasivband
3 Oct 2012
4107
Share Video

7:43
Tak kisah lah kalau mereka buat kerja kerana arahan , dan memang menjadi tugas mereka setelah di arah oleh Bapak .........., tetapi yang dok menyalak tu buat apa. yg nak di tahan tu ada orang tua kalau tak ingat dia sultan pun , sakit , di buatnya dia di serang sakit jantung meninggal di situ siapa nak jawab. kalau UTK tu menyalak dekat si fakry tu pergilah mampos aku tak peduli. ni yang tua sakit tu.
18 May 2012
3886
Share Video

3:43
Album: Patah Seribu - Single Song Title: Patah Seribu Artist: Shila Amzah Composer: Shila Amzah Lyrics: Shila Amzah Genre: Pop Year Release: 2011 Lyrics: Walau kau tiada di sini Ku tetap ingat semua pesanmu Ku hidup seolah-olah kau masih ada Bisikkan kata kepadaku Bilakah kau akan utuskan surat buatku Aku terus menunggu tibanya kata cintamu Patah seribu hatiku Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi Biar pergimu tanpa relamu Namun hatiku tetap berasa kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota cinta Buat kita berdua Bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu Kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan Sayang ku mohon padamu segera tinggalkanku Pergilah kau ke tempat yang kau tuju Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku Pergilah
7 Feb 2012
4400
Share Video

6:54
- Pergilah kamu ke s'luruh dunia, kabarkanlah Injil Tuhanmu - Lagu Rohani. Cipt. Dus Silahooy
1 Dec 2010
97
Share Video

4:44
Penampilan ke 2 Rio pada Sabtu, 2 Okt 2010 Road Show Nutrilion
21 Nov 2010
102
Share Video

4:00
GRAND MANHATTAN CLUB Hotel Borobudur Jakarta East Wing Lapangan Banteng Selatan Jakarta 10710 INDONESIA http://www.grandmanhattan.com
16 Nov 2010
71
Share Video

3:25
Yovie and Nuno - Dia Milikku Semula ku tak tahu Engkau juga kan ingin memilikinya Bukankah ku lebih dulu Bila engkau temanku Sebaiknya tak mengganggu Dia untukku Bukan untukmu Dia milikku Bukan milikmu Pergilah kamu jangan kau ganggu Biarkan aku Mendekatinya Kamu Tak akan mungkin Mendapatkannya Karena dia Berikan aku Pertanda cinta Janganlah kamu banyak bermimpi...ohh Dia Untuk aku Bukankah belum pasti Kamu juga kan jadi Dengan dirinya Dia yang menentukan Apa yang kan terjadi Tak usah mengaturku Dia untukku Bukan untukmu Dia milikku Bukan milikmu Lihatlah nanti Lihatlah saja Biarkan aku Mendekatinya Kamu Tak akan mungkin Mendapatkannya Karena dia Berikan aku Pertanda juga Janganlah kamu banyak bermimpi oohh Kusarankan engkau mundur saja...ooo
28 Aug 2010
347
Share Video

3:57
wah mantap nieh lagunya sherina,video clip asli gak bajakan,so enak aja buat di dengerin.aku upload dari kecapi net,by fradit jay hans
10 Aug 2010
262
Share Video

2:56
23 Jul 2010
175
Share Video

3:57
Sherina, Pergilah Kau, Sherina - Pergilah Kau, Gemini, Trinity Optima Production
30 Jun 2010
879
Share Video