Results for: satu s Search Results
Family Filter:
1:09
Apakah anak ini mengerti apa yang diucapkannya? dari intonasinya kita tahu anak ini mengerti apa yang dia ucapkan. belajar bicara bahasa inggris itu dgn meniru, persis seperti cara kita belajar bahasa ibu waktu kecil. Jangan kita masuk melalui gramatika, karena akan kaku dan pasif. Tata bahasa kita pelajari sedikit-sedikit kalau sudah ada kemampuan berbicara. dia sifatnya hanya sebagai pelicin pelajaran berbicara. Tahapan awal belajar tata bahasa kita anggap begitu. Film bisa dipake untuk menciptakan english environment untuk membiasakan kuping. Kami menggunakan film-film kartun seperti Lion King, Madagaskar, A Bug's Life dan The Avatar. Kami membuat jadwal menonton film acuan ini untuk di rumah dibantu dipastikan berjalan oleh orangtua. Ucapan-ucapan dari film itulah yang akan menjadi bahan pelajarannya. tiap ucapan yang dikuasai sudah mengandung situasi, tense yang benar, pilihan kata dan cara pengucapannya. bahkan termasuk ekspresi wajah dan bahasa tubuh lainnya. Kalau belajar bicara bhs inggris melalui gramatika setiap bicara kita harus berpikir keras dulu. pertama menentukan tense-nya, menentukan apakah pake to be atau tidak, kata-kerja satu dua atau tiga, melakukan pemilihan kata, memikirkan cara pengucapannya, terakhir melakukan check sudah benar atau belum, baru kemudian diucapkan. Tidak mungkin kita bicara dgn cara seperti itu. Rasa takut salah mendevelop kalimat cara gramatika membuat bicara terbata-bata. Seharusnya kalau bicara bahasa inggris, cukup mengeluarkan frase-frase yang sudah terkumpul di kepala, jadi tidak usah pake berfikir keras dulu seperti pada cara gramatika. apalagi harus chek dan rechek dulu untuk memastikan sudah OK atau belumnya sebelum diucapkan. Pengetahuan yg sudah terkumpul dari film-film diperkuat dengan reading buku-buku bacaan yang dipinjam secara rutin, sedangkan untuk memicu anak berbicara kita lakukan semacam tegur-sapa dlm bahasa inggris yang kami sebut dengan Greeting, pada waktu-waktu yang santai, khususnya di saat anak-anak baru tiba di sekolah, saat arena bermain, saat makan siang dan saat akan pulang sekolah. Tata bahasa akan dipelajari dengan serius ketika anak akan diarahkan kepada sumber-sumber bacaan yang mengandung bahasa inggris untuk mendukung pelajaran (pengamatan/ penelitian) alam dan sosial misalnya, sehingga harus mulai belajar menterjemahkan. Disinilah moment grammar masuk.
8 Feb 2010
1551
Share Video

1:51
Mengisahkan Adnan, seorang mat rempit yang berusia lingkungan 27 tahun. Adnan atau lebih dikenali sebagai Nan Sempit di kalangan rakan-rakannya adalah seorang anak yatim piatu yang dibela serta dijaga oleh makciknya sejak kecil selepas kematian ayahnya. Namun dia berhijrah ke Kuala Lumpur kerana tidak mendapat kasih sayang dan layanan yang baik dari keluarga makciknya. Di ibu kota, Adnan tinggal bersama Macha, abang saudaranya dan menjadi tempat dia meluahkan rasa hati. Dia mula hidup di Kuala Lumpur dan bekerja sebagai mat despacth di sebuah syarikat swasta dan menyimpan perasaan pada bosnya,Nadia. Nadia dilahirkan dalam keluarga mewah dan stabil dalam kerjayanya. Nadia sering ditemani pembantu peribadinya,Wawa.Wawa adalah teman wanita kepada Bobby dan juga menjadi sahabat pada Adnan. Nadia pernah kecewa akibat putus cinta, menyebabkan Nadia susah dan takut untuk bercinta lagi. Sehinggalah pada suatu hari, rakan-rakannya merancang untuk membuat reunion party. Pada mulanya Nadia kurang bersetuju, tetapi Nadia disindir enggan pergi ke reunion tersebut kerana malu tiada teman lelaki. Nadia tercabar dan kebetulan Adnan lalu di hadapan mereka dengan tidak sengaja. Nadia terus menarik Adnan dan terus memperkenalkan Adnan adalah teman lelakinya. Adnan terkelu. Sejak peristiwa itu,pelbagai cerita yang berlaku antara mereka sehinggalah pada satu hari Nadia cedera akibat diserang sekumpulan remaja dan telah diselamatkan oleh Adnan. Nadia mula menyimpan perasaaan pada Adnan. Walaubagaimanapun Nadia tidak pernah mengabaikan kerjayanya sehinggalah Nadia telah mendapat tender kontrak besar dari Datuk Harun seorang usahawan yang berjaya dan telah bertemu dengan Jofri. Jofri adalah rakan Nadia ketika di kolej mempunyai agendanya tersendiri. Jofri menyimpan hasrat dendam pada Adnan untuk memiliki Nadia dan bersubahat dengan Zack bagi membantu rancangannya memisahkan Adnan dan Nadia selain ingin mendapat tender Datuk Harun. Namun, Nadia dan Adnan semakin mesra, Nadia berjinak-jinak dengan dunia Adnan sebagai seorang mat rempit dengan niat untuk mengenali Adnan dengan lebih mendalam. Nadia sangat teruja. sehinggalah satu kejadian berlaku di mana Zack telah cuba mengambil kesempatan pada Nadia dan Adnan menyerang sehingga menyebabkan pergaduhan besar. Nadia mula merasa tidak selesa serta memarahi Adnan dan semenjak kejadian itu Nadia mula rasa benci pada Adnan walaupun Adnan cuba memujuk. Nadia mengambil keputusan untuk memecat Adnan selain memaki dan menghina Adnan. Jofri mengambil kesempatan itu untuk menenang dan menceriakan Nadia dengan harapan Nadia jatuh ke tangannya. Namun,segalanya terbongkar apabila Adnan mengetahui Jofri dan Zack bersubahat merancang segalanya selepas Jofri mengupah Zack merompak bag laptop yang mengandungi pelbagai proposal dan dokumen penting untuk tender Datuk Harun. Nadia menyesal mengenali Jofri. Nadia cuba memandang Adnan tetapi Adnan tidak mengendahkannya dan berlalu pergi. Apakah kesudahannya? Semuanya akan terjawab dalam ADNAN SEMPIT, Pada 14 Januari 2010 di pawagam.
15 Feb 2010
1309
Share Video

3:52
*******www.rm-100****/ Satu revolusi perniagaan internet dari US. 100% komisen dan dibayar terus ke akaun anda.Pelbagai produk menarik yang ditawarkan, khusus kepada sesiapa yang ingin menceburi bidang perniagaan internet. Jom join Team saya
16 Feb 2010
243
Share Video

1:48
Salam semua... ini adalah anak ikan Talapia milik sifu aku Pok Karim namanya... beliau telah memasukkan 2000 ekor anak ikan Talapia di kedua-dua sangkarnya sangkar A 1000ekor & sangkar B 1000ekor... satu ekor anak ikan Talapia ini berharga RM1... Tungguuuu... bila dah besar nanti seberat 1kg harganya RM10... ia murah sikit daripada ikan siakapputih dimana ikan siakapputih 1kg RM18.50...ini harga pasaran di Dungun Terengganu... Apa-apa pun mung semua layari lah ke blog kami... *******www.siakapputih.blogspot****/
26 Feb 2010
776
Share Video

5:30
Belajar Membaca Alquran *******www.risalahmuslim**** B2MA Adalah program Bimbingan Belajar Membaca Al-Quran + Ilmu Tajwid System 6 Jam program ini sangat cocok bagi pemula yang belum bisa membaca al-quran bahkan sangat cocok bagi putra-putri anda.Perencanaan dan persiapan pembuatan program B2MA atau Bimbingan Belajar Membaca Al-quran ini memakan waktu satu tahun setengah lebih atau hampir dua tahun lamanya itu semua agar program ini mampu diterima dan mudah dipelajari walau oleh orang-orang yang tidak mengenal huruf arab sekalipun. Dengan metode 6 jam insya allah,siapa saja akan cepat memahami huruf hijaiyyah dan dengan cepat pandai membaca al-quran insya allah.Program B2MA ini dilengkapi dengan sounds atau contoh-contoh cara membaca al-quran dengan baik dan benar+ ilmu tajwid lengkap dengan alasan-alasan dan keterangannya yang sehingga mempermudah bagi anda untuk belajar membaca al-quran dan mengerti hukum-hukum ilmu tajwid,yaitu hukum tatacara membaca al-quran dengan baik dan benar.B2MA atau Bimbingan Belajar Membaca Al-Quran+Ilmu tajwid System 6 jam ini,mempunyai kapasitas kurang lebih sebesar 2,22GB dan anda bisa mendapatkannya pada weblog ini program B2MA ini sengaja kami buat ke dalam bentuk DVD dan tanpa perlu installasi,anda tinggal copy paste saja dan send create sortcut ke desktop untuk mempermudah penggunaan bahkan program B2MA ini dilengkapi dengan system autorun yang sehingga anda bisa langsung menjalankan melalui DVD tanpa perlu memasukan ke hardisk ini semua agar mempermudah belajar bagi mereka yang mempunyai kapasitas hardisk terbatas,program ini juga dilengkapi dengan pasilitas pemutar mp3 murotal al-quran dan hadits arbain.Jika anda ingin memesan DVD B2MA ini silahkan hubungi kami dan hubungi no 085221805556 call atau sms,sejak peluncuran perdana program ini pada tahun 2009 kami mencoba memberikannya secara gratis dengan cara mendownload pada weblog kami namun dikarenakan kami tidak memiliki dana untuk pengembangan program ini serta perawatan Komputer dan DVD RW,dengan sangat menyesal pada pertengahan peruari 2010 kami menghargai program ini seharga Rp 60.000 belum termasuk ongkos kirim.Tarip ongkos kirim disesuaikan dengan jauh dekatnya lokasi anda dan jika ada kelebihannya mohon diiklaskan dan kami akan mengirimkannya melalui jasa TIKI,beli sekarang juga selain dapat ilmu bermanfaat andapun akan mendapatkan pahala karena turut mendukung dan mendanai program ini. klik disini Rp.60.000 belum termasuk ongkos kirim.
12 Mar 2010
538
Share Video

8:40
Kandungan video Tanda-Tanda KIAMAT 1/5 1) Mukaddimah 2) Perang dan Kekacauan Sahabatku, Jagat raya suatu hari pasti akan berakhir. Hari Kiamat tak terhindarkan lagi akan pasti terjadi sebagaimana diberitakan dalam Al- Quran dalam salah satu ayat: " Dan bahawa sesungguhnya hari kiamat itu tetap akan datang, tidak ada sebarang syak padanya dan bahawa sesungguhnya Allah akan membangkitkan (menghidupkan semula) orang-orang yang di dalam kubur. " [QS. Al-Hajj:7]. Meski merahasiakan waktu datangnya Hari Kiamat, Allah mewahyukan kepada Nabi Muhammad SAW sejumlah peristiwa dan pertanda tertentu yang menunjukkan datangnya Hari Kiamat. Dalam film ini, akan Anda saksikan sejumlah pertanda yang mengisyaratkan sangat dekatnya Hari Kiamat itu; dari peperangan dan kekacauan yang jumlahnya semakin meningkat hingga penghancuran kota-kota besar, dari gempa bumi hingga perkembangan ilmu pengetahuan dan teknologi. Semoga Allah SWT mengampuni dosa-dosa kita semua, Amien 3x.
13 Mar 2010
960
Share Video

0:17
GERBANG USAHAWAN ADALAH SATU USAHA *******gerbang-usahawan.blogspot****/
20 Mar 2010
278
Share Video

2:09
GERBANG USAHAWAN ADALAH SATU USAHA *******gerbang-usahawan.blogspot****/
18 Mar 2010
234
Share Video

1:16
*******www.licensetohope**** CoSoSys together with the Romanian Foundation for Children, Community and Family (FRCCF) initiated the License to Hope campaign (*******www.licensetohope****), which aims to raise funds to support underprivileged children by offering them access to modern technology and education. The License to Hope campaign goal is provide 50 high end laptops for underprivileged and marginalized children. The campaign also aims to provide the laptops along with courses and training accompanying the computers for about 150 children and a chance to self improve. About FRCCF FRCCF has been active in the children rights protection field for over 12 years. The community centers from Cluj, Oradea, Satu Mare and Câmpia Turzii offer help and care for around 700 children from the poorest families in these cities. FRCCF’s mission is to protect children’s rights, so that they can grow up in a protective family environment, benefiting from the education and health services they need. For more information, please visit www.frccf****.ro . About CoSoSys CoSoSys is specialized in network endpoint security and development of software for portable storage device enhancement. The application portfolio includes functions from password security, data synchronization and network security. CoSoSys distributes its products globally through the world’s leading hardware manufacturers, software Distributors, Resellers and directly to users at *******www.CoSoSys**** and *******www.EndpointProtector****. CoSoSys enjoys a continuously growing installation base of users worldwide.
19 Mar 2010
245
Share Video

6:41
Rare performance of Bloodshed, a new (at that time) Malaysian rock band formed in 1985 in Perak, Malaysia. They played a cover song from Sweet Charity (Singapore rock band). Bloodshed recorded their first album in 1986, followed by 2 more albums in 1987 and 1988 before Rosdan (vocalist) left the band to join a thrash metal band. Bloodshed continued to release another album in 1990 with new vocalist and they finally disbanded in 1992. Bloodshed is considered to be one of the pioneer and now legendary rock band in Malaysia. Tarikh: 27 April 1985 Lokasi: Stadium Indra Mulia, Ipoh, Perak Band: Bloodshed Lagu: Ribut 10.59 Pagi (lagu asal Sweet Charity) Petikan daripada sebuah konsert rock ketika zaman kebangkitan muzik rock di Malaysia pada 1985. Ketika itu band Search belum mengeluarkan album (Cinta Buatan Malaysia dikeluarkan pada Ogos '85), projek Battle Of The Bands '86 belum terjadi, dan Sweet Charity pula telah menjadi legenda (album ke-6 Berita Gempa dikeluarkan pada 1985 sebelum berpecah dengan Ramli Sarip tidak lama kemudian) Pada permulaan konsert ini dapat dilihat kelibat band SYJ berjalan masuk, diikuti pandangan tempat duduk penonton yang penuh sesak. Betapa popularnya muzik rock ketika itu. Tapi ada sesuatu yang mengganggu penonton. Mereka menjerit "lampu, lampu, tutup lampu!", Rosdan menjawab "diorang tak bagi tutup, nak buat macam mana?". Sambil bergurau Rosdan menyambung "kalau kat Red Rooster boleh la tutup lampu". Pasti ada sebab tertentu lampu tidak boleh dipadamkan, mungkin untuk menjaga suasana kerana penonton terlampau ramai dan mungkin boleh mendatangkan kekecohan? Ini adalah satu persembahan legenda Bloodshed. Terima kasih kepada penyimpan video yang ingin berkongsi sejarah muzik rock negara. Terima kasih pada www.lagendarock****
22 Mar 2010
445
Share Video

5:27
The Dhex adalah salah satu band indie dari Majalengka
10 Apr 2010
652
Share Video

0:41
*******www.kamasutrabergambar****/index.php?ref=zaffa Khas untuk pasangan suami-isteri untuk mengembalikan semangat bulan madu. "katakan tidak kepada keganasan rumahtangga". Adakah anda dan pasangan anda sudah jemu dengan posisi-posisi seks yang sama setiap kali berasmara? Memperkenalkan 102 Posisi Seks unik yang di ambil dari 4 Kitab Amalan Seksual Kuno dan dibukukan dalam satu Pakej Berkualiti Tinggi !!! KLIK LINK DI ATAS SEKARANG JUGA!!
27 May 2010
80819
Share Video

5:12
STARIUS adalah satu band indie dari Cirebon yang sudah siap untuk menuju label besar.
17 Apr 2010
249
Share Video

4:35
Country Flash adalah salah satu band indie dari BOOM STUDIO
29 Apr 2010
113
Share Video

4:04
Bhavher adalah salah satu band yang berasal dari Palimanan Cirebon
17 May 2010
494
Share Video

2:28
Photographer muda Jerry Aurum tertantang membuat sebuah koleksi portoraiture 100 tokoh Indonesia yang diambil di lokasi yang sangat personal, termasuk di kamar mereka masing-masing. Artis VJ Cathy pun menjadi salah satu dari koleksi foto tersebut.
17 May 2010
235
Share Video