MALAYSIA + RUSSIA : Projek Mega Jet Pejuang Generasi Ke-5 + Roket Perang [18+]

By: MalaysianTiger2007

56 views

Uploaded on April 26, 2010 by MalaysianTiger2007 Powered by YouTube

muat-turun video ini dengan kualiti tinggi berserta lagunya sekali disini : http://sharebee.com/f47788ea

kerajaan Russia telah setuju melaburkan sebanyak RM16.5 BILLION untuk pembangunan R&D teknologi jet pejuang Malaysia melalui syarikat Irkut, kilang OEM jet-jet pejuang SUKHOI, MiG dan Yakolev akan di buat di Malaysian Defence Security Technology Park di Sungkai, Perak akhir tahun ini..

selain itu Russia telah berjanji untuk membantu Malaysia dalam pembinaan roket Malaysia sendiri dan tapak pelancar roket akan di Tawau, Sabah.. lagipun kedaulatan di kepulauan Spratly berhampiran Sabah amat tegang dengan 6 negara menuntut wilayah itu.. dengan pembinaan pangkalan TLDM termaju di Pangkalan Sepanggar, Sabah dan akan datang pembinaan pelancar roket perang yang amat besar di Tawau, Sabah.. kedaulatan wilayah itu akan lebih selamat tetap menjadi milik Malaysia dengan pelbagai jenis roket dan beratus-ratus roket perang akan dihalakan ke wilayah itu. Sementara di bawah laut kapal selam Scorpene dan Agusta akan sentiasa membuat rondaan di bawah laut di wilayah yang amat tegang tu untuk memastikan kedaulatannya lebih terjamin, tetap menjadi milik Malaysia!

Jet Sukhoi SU-30MKM adalah edisi eksport Sukhoi paling istimewa, pembelian jet Sukhoi itu yang dibina berasaskan Sukhoi SU-30MKI versi termaju sebelum ini Russia bina untuk negara India, sebelum Malaysia mengesahkan minat yang mendalam terhadap jet Sukhoi itu, pemimpin kuasa besar dunia ini, Presiden Vladimir Putin yang memimpin negara Russia ketika itu sanggup turun ke Malaysia untuk membincangkan hal-hal ketenteraan Malaysia-Russia, Dr Mahathir yang menjadi Perdana Menteri Malaysia ketika itu telah mengambil pendekatan mengajak Presiden Russia itu untuk menjadi pemerhati mesyuarat OIC, dan dengan lantangnya Dr Mahathir mengutuk dan menceritakan kejahatan yahudi yang memerintah dunia ini secara proksi (terutama amerika). Selepas sahaja insiden di OIC itu, Russia telah bersetuju mengikut segala kehendak malaysia membuang semua sistem avionik yang dipasang pada jet SUKHOI SU30-MKI (versi India) yang Malaysia amat berminat dan jadikan ia jet Sukhoi yang paling istemewa dan unik di dunia, dengan sistem avioniknya dipilih sendiri dari seluruh dunia oleh TUDM selepas kajian mendalam dilakukan demi keselamatan negara Malaysia yang tercinta! :)

saya hairan kenapa ramai orang terutama di parlimen mempersoalkan pembelian jet Sukhoi Malaysia yang amat unik ini dan program angkasawan yang dapat percuma dari Russia.. ia mahal tapi kemampuannya sudah menghampiri jet pejuang generasi ke-5, Russia jadikan pengalaman membina jet Sukhoi Malaysia ini untuk mengnaik-taraf Sukhoi SU-35BM dan sekarang projek SUKHOI T-50 PAK FA (Perspektivny Aviatsionny Kompleks Frontovoy Aviatsii.. Sistem Kapal Terbang Masa Depan Paling Kompleks dan Paling Maju) yang komponennya akan dibina oleh Malaysia di Perak dan dijangka akan menjadi milik Malaysia tidak lama lagi. :)

Tags:
Malaysia, Russia, RUSIA, Sukhoi, MiG, Irkut, Yakolev, Roket, Jets, Pejuang, PAK, Fa, Spratly, SABAH, Perak, Sungkai, Tawau, DR, Mahathir, VLADIMIR, PUTIN, AIRFORCE, Tudm, Tentera, Science & Tech
Comments on MALAYSIA + RUSSIA : Projek Mega Jet Pejuang Generasi Ke-5 + Roket Perang

RECOMMENDED CHANNELS