Mnogu Merak Imam Babo - Macedonian Song

By: CekoMK

997 views

Uploaded on December 02, 2007 by CekoMK Powered by YouTube

Macedonian Folklore Song!

Виданка Георгиева (Vidanka Georgieva) е родена на 14.02.1948 во Скопје.
Професионално се занимава со музика од 1966 година.
18 пати одржала концерти во Америка, 12 пати во Австралија и многу концерти во европските земји.
Има издадено 13 албуми како и 3 видеоалбуми.
Популарна е со изведувањето како на македонски авторски песни, така и на македонски стари народни песни.

Tags:
Macedonia, Makedonija, Македонија, Skopje, Bitola, Ohrid, Prilep, Veles, Strumica, Kumanovo, Stip, Многу, мерак, имам, бабо, Music & Dance
Comments on Mnogu Merak Imam Babo - Macedonian Song

RECOMMENDED CHANNELS