Metacafe Header Takeover

Rintihan Palestin

Tags:
Hayati Rintihan Al Aqsa Kepada Dunia Palestinkini Info Suara Peduli Palestin
MohammadSyuib18
  • Affiliate Submitter:
    MohammadSyu...
  • International International
  • Comments: 0
  • Views: 7
  • Added: 08-Oct-09

Bismillahhirrahmanirrahhim..(^_^)..
Rintihan umat Islam Palestin kepada dunia.. Lihat minit ke 3.32, seorang kanak kecil sedang merintih dan pada waktu kali pertama klip ku melihat klip video ku terasa meremang bulu roma dibahagian leher dan ku menangis melihat nasibnya.. Hayati baris2 ayat pada video tersebut dan ku berharap kepada yang melihat video ini jangan hanya mampu menangis sahaja tapi insaf dan sedarlah dan bergeraklah menuju kepada Allah 'Azza wa jalla dan tanggunjawab anda kepada umat2 Islam yg lain.. Jangan tergoda ngan godaan2 dunia.. Ingat.lah, hadis mengenai kiamat :

Hadis yang diriwayatkan oleh Bukhari, Muslim dan Attarmizi ini turut diimani oleh Zionis. Hadis ini berbunyi, Tidak akan berlaku Kiamat sehinggalah kamu memerangi Yahudi. Dan kamu memerangi mereka sehingga pokok dan batu berkata-kata. Lantas ia menyebut, wahai Muslim, wahai hamba Allah, di belakangku ini ada Yahudi, marilah ke sini dan bunuhlah dia kecuali pokok Gharqad kerana ia adalah pokok Yahudi. Zionis benar-benar meyakininya sehingga menanam pokok Gharqad di sekelilling bumi Shams. Namun bukankah itu adalah strategi yang telah ditunjukkan oleh Rasulullah kepada kita? Carilah Yahudi di pokok Gharqad kerana di situlah mereka akan bersembunyi!

Daripada Abu Umarah iaitu al-Bara' bin 'Azib radhiallahu anhuma, katanya: "Kita semua diperintah oleh Rasulullah s.a.w. untuk melakukan tujuh perkara, iaitu meninjau orang sakit, mengikuti janazah, menentasymitkan orang yang bersin, menolong orang yang lemah, membantu orang yang teraniaya, meratakan salam dan melaksanakan sumpah."

(Muttafaq 'alaih)

  1. Categories: People & Stories
Comments on

Rintihan Palestin

4 Comments | Add Comment
  • ...

    Bismillahhirrahmanirrahhim..(^_^)..
    Rintihan umat Islam Palestin kepada dunia.. Lihat minit ke 3.32, seorang kanak kecil sedang merintih dan pada waktu kali pertama klip ku melihat klip video ku terasa meremang bulu roma dibahagian leher dan ku menangis melihat nasibnya..

    By MohammadSyuib18 [Affiliate User] 1257925903 Reply Spam Moderate Up Moderate Down
  • Hayati baris2 ayat ...

    Hayati baris2 ayat pada video tersebut dan ku berharap kepada yang melihat video ini jangan hanya mampu menangis sahaja tapi insaf dan sedarlah dan bergeraklah menuju kepada Allah 'Azza wa jalla dan tanggunjawab anda kepada umat2 Islam yg lain.. Jangan tergoda ngan godaan2 dunia.. Ingat.lah, hadis mengenai kiamat :

    By MohammadSyuib18 [Affiliate User] 1257925872 Reply Spam Moderate Up Moderate Down
  • Hadis yang ...

    Hadis yang diriwayatkan oleh Bukhari, Muslim dan Attarmizi ini turut diimani oleh Zionis. Hadis ini berbunyi, Tidak akan berlaku Kiamat sehinggalah kamu memerangi Yahudi. Dan kamu memerangi mereka sehingga pokok dan batu berkata-kata. Lantas ia menyebut, wahai Muslim, wahai hamba Allah, di belakangku ini ada Yahudi, marilah ke sini dan bunuhlah dia kecuali pokok Gharqad kerana ia adalah pokok Yahudi.

    By MohammadSyuib18 [Affiliate User] 1257925803 Reply Spam Moderate Up Moderate Down
  • Daripada Abu Umarah ...

    Daripada Abu Umarah iaitu al-Bara' bin 'Azib radhiallahu anhuma, katanya: "Kita semua diperintah oleh Rasulullah s.a.w. untuk melakukan tujuh perkara, iaitu meninjau orang sakit, mengikuti janazah, menentasymitkan orang yang bersin, menolong orang yang lemah, membantu orang yang teraniaya, meratakan salam dan melaksanakan sumpah."

    By MohammadSyuib18 [Affiliate User] 1257925621 Reply Spam Moderate Up Moderate Down
4 Comments | Add Comment