International
ben bir kara biberim
yuvarlanır giderim
çok konuşma kaynana
KIZI alır giderim
SÖYLEYEN:BURCU
BURHAN ÖÇAL
Müzisyen bir ailenin çocuğu olarak Kırklareli'nde doğan dünyaca ünlü perküsyon ustası Burhan Öçal, müzik çalışmalarına çok genç yaşta başladı. Türkiye'de sürdürdüğü profesyonel müzik yaşamını yirmidört yaşından itibaren İsviçre'de sürdüren sanatçı, halen 2 ülke arasında gidip gelmekte.
Müzik çalışmalarında, Klasik Türk Müziği'nin yanısıra, Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki saray müziği ve halk müziğinden etkiler bulunan Burhan Öçal'ın çaldığı enstrümanlar da tıpkı müziği gibi çeşitlilik göstermekte. Darbuka, kös ve her tür perküsyon enstrümanının yanısıra, divan-saz, tanbur ve ud gibi telli Türk çalgılarının da ustası olan sanatçı, çoğu kez özgün müziğine güçlü sesi ile eşlik etmekte. Müziğine hakim olan atak enerjik, çoşkulu ve mükemmelliyetçi yapısıyla, müzikteki tüm sınırları sonuna dek zorlayan sanatçı, aynı konserde hem vurmalı hem de telli çalgıları birarada çalarak eleştirmenleri ve izleyicileri şaşırtmakta.
Müzik aracılığıyla zamanın ve kültürlerin sınırlarını aştığına inanan Burhan Öçal, sürekli olarak ilgi çekici bir "kaynaşım müziğinin" peşinden koşmakta. Klasik Türk Müziği'ni, caz, funk, roman, batı müziği ve Avrupa klasik müziği ile harmanlayarak bir doğu-batı sentezi yaratan sanatçı, müziğinde mutlak içtenlik ve gerçekliği yakalamaya çalıştığını ısrarla vurguluyor ve yaratıcılığının ve derin müziksel anlatımının temelinde Türk geleneksel formlarının olduğunu belirtiyor.
1979 yılında katıldığı Zürih Şiir Festivali'nde ilk kez Batı Avrupa izleyicisinin karşısına çıkan Burhan Öçal, o tarihten bu yana dünyanın çeşitli ülkelerinde solo konserler vermekte.
1986 yılında, tanınmış piyanist Maria Joao Pires ve gitarist Elliot Fisk ile sahneye çıkan sanatçı, bu iki konseriyle klasik batı müziğine de başarılı bir giriş yaptı. Eleştirmenlerden büyük övgüler toplayan bu girişimini 1992'de Joe Zawinul ve Senfonik Orkestrası ile sürdürdü ve halen sürdürmekte. Sanatçı, ses ve ritmin heyecanlı ve uzlaşmaz bir girişim içinde buluşarak müziğin çeşitli elemanlarına katıldığı bu tür projelerin müzikteki enstrümantal birlikteliğin ufuklarını genişlettiğini ve bu nedenle bu tür projelere çok sıcak baktığını belirtiyor. Sanatçı, bu kapsamda, son olarak Avusturya'lı ünlü piyanist Peter Waters ile Bach'ın "Goldberg Variations"larını piyano ve perküsyon ile yorumladıkları projeyi gerçekleştirdi.
ne fetişi lan salak ayakkabı reklamı o :d allah seni zuhahah
By atakaan61 [Affiliate User] 1204370232 Reply Spam [+0] Moderate Up Moderate Down Removehemserim yaa sen büyüksün...isviçreden selamlar
By DuTubsch [Affiliate User] 1204285346 Reply Spam [+0] Moderate Up Moderate Down Removeeifersucht?
By DuTubsch [Affiliate User] 1204285320 Reply Spam [+0] Moderate Up Moderate Down Removelan be ne bicim sarki la
By N3raki [Affiliate User] 1203968914 Reply Spam [+0] Moderate Up Moderate Down Removeşarkıyı indirmek isteyenler
w*w*w.karesiforum.*c*o*m adresinden ulaşa bilirler
resimler çok karizmada, kendi halini gördük televizyonda..
By destanhan [Affiliate User] 1202766872 Reply Spam [+0] Moderate Up Moderate Down Removehemşerim benim yaaaa. 1 numaraa.kırklarelinden selamlar
By piyanistufuk [Affiliate User] 1202678007 Reply Spam [+0] Moderate Up Moderate Down Removebacak fantazisi yok bu resimleri NİHAT ODABAŞI çekti, DERİMOD reklamları...
By fistik20 [Affiliate User] 1202491742 Reply Spam [+0] Moderate Up Moderate Down RemoveHAYRANIM ONA LAF YOK LÜTFEN HERKESE YAKISMAZ harika ya tek kelimeyle durus bakis ne olsa hemserim:D olsun o kadar diymi genclik
By KaramellaKiz39 [Affiliate User] 1202414460 Reply Spam [+0] Moderate Up Moderate Down RemoveYa bu beyefendinin bir bacak fantazisi/fetisi var galiba. :)
By SinanAkgoz [Affiliate User] 1201973699 Reply Spam [+0] Moderate Up Moderate Down RemoveRated 0.00 | 65 Views
By fundaayaz
Rated 4.29 | 1,097 Views
Affiliate Submitter: ufukates
Rated 4.50 | 29 Views
Affiliate Submitter: uurceyhan
Rated 0.00 | 32 Views
By JooJa
Kara Biber - Deterjan Numarasi
Rated 4.20 | 156 Views
Affiliate Submitter: ahmetalpbalkan
Burhan Altıntop Kuduz,avrupa Yakası,burhan...,emre Usta
Rated 4.45 | 2,829 Views
Affiliate Submitter: sanallkrall
Kucuk Burhan (ayrilik Kolay Mi)
Rated 3.85 | 9,109 Views
Rated 3.71 | 7,490 Views
By sercan_nk
Rated 3.09 | 11,302 Views
By ozandgal
Burhan Altıntop - Avrupa Yakası
Rated 4.61 | 7,932 Views
By batushan
Burhan ALtintop-Komsusunu DeLi Edior :D
Rated 0.00 | 77 Views
Affiliate Submitter: BedduamSn
Rated 4.01 | 59,019 Views
By ekselans_
Rated 4.03 | 36,830 Views
By ayhankiraz
Rated 4.03 | 26,095 Views
By ShaLaLa
Burhan Altıntop - Senin dilbilgisin daa ii...dedii
Rated 3.92 | 12,501 Views
By lucidity
Burhan Altıntop - Bu evin yapımında.... SU...S SUS
Rated 3.23 | 7,099 Views
By lucidity