International
DEVRİM
Temiz kalan tek yerdir devrim
bütün bir yıl
kirlenen duvarda
ama görebilmek icin
asıldığı çividen indirilmelidir
yapraklari biten takvim
Zorbalara direnmektir devrim
bir çocuğun
annesinin çantasından aldığı paraları
altına gizlediğini
söylememiştir dövülen
hiçbir hali
İçinde yaşamaktır devrim
dikiş kutusunun
ve toplu iğneler gibi
bir arada olmayı gerektirir
karşı koyabilmek icin zulmüne
makas denilen patronun
Gece ışıklar arasında koşmaktır devrim
ateş böceklerini
yakalamak isteyen çocukların
peşine takılır gün gelir
yanıp sönen mavi ışıkları
polis arabalarının
Kağıt bir gemidir devrim
bütün gemiler
hurdaya çıksa da sonunda
taşıdığı özgürlük şiiriyle
batmadan yüzer nicedir
dünya sularında
Kim bilir kaç yunus görmüş
kaç Deniz Gezmiş...
Buradan Ankara'ya götürüldü ve zamanının İçişleri Bakanı Haldun Menteşoğlu'nun makamına götürüldü.
Mahkeme 16 Temmuz 1971 günü Altındağ Veteriner Okulu binası'nda Tuğgeneral Ali Elverdi başkanlığında Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı 1 nolu Mahkemesi'nde başladı ve 9 Ekim 1971 günü bitti.
Yakalanışı ve İdamı [değiştir]12 Mart darbesinin ilk günlerinde Yusuf Aslan ile birlikte Sivas'a gitmekte iken motorsikletleri bozulur. Bir ihbar sonucu polislerin gelmesi üzerine çıkan çatışmada Yusuf Aslan ile birbirlerini kaybederler. Yusuf Arslan o esnada Deniz Gezmiş ise 16 Kasım 1971 salı günü Sivas'ın Sarkışla ilçesinin Gemerek nahiyesinde yakalandı ve Kayseri'ye getirildi.
By misrike [Affiliate User] 1222028570 Reply Spam [+0] Moderate Up Moderate Down RemoveBundan sonra öğrenci eylemlerinden uzaklaşarak, mücadelesini değişik alanlarda sürdürdü. Sinan Cemgil ve Hüseyin İnan'la birlikte THKO'yu kurdu. 11 Ocak 1971'de THKO adına Ankara İş Bankası Emek Şubesi'nin soygununu gerçekleştirenler arasında yeraldı. 4 Mart 1971'de dört ABD'li erin Balgat'taki Tuslog Tesisleri'nden kaçırılması eyleminde de bulundu. Kaçırılan erler daha sonra serbest bırakıldı.
By misrike [Affiliate User] 1222028414 Reply Spam [+0] Moderate Up Moderate Down RemoveAncak Yıldız Devlet ve Mühendislik Akademisi'nde Battal Mehetoğlu'nun sağcılar tarafından öldürülmesinden sonra okulda yapılan aramada, ele geçirilen dürbünlü bir tüfeğin Gezmiş'e ait olduğu öne sürülerek hakkında yeniden tutuklama kararı alındı. 20 Aralık 1969'da yakalanan Gezmiş, kendisiyle birlikte tutuklanan Cihan Alptekin'le birlikte 18 Eylül 1970'e kadar tutuklu kaldı.
By misrike [Affiliate User] 1222028385 Reply Spam [+0] Moderate Up Moderate Down Remove23 Eylül 1969'da Hukuk Fakültesi'nde olduğu sırada haber verilen polislerin de fakülteye gelmesi üzerine teslim olan Gezmiş, 25 Kasım'da serbest bırakıldı.
By misrike [Affiliate User] 1222028356 Reply Spam [+0] Moderate Up Moderate Down RemoveRated 4.04 | 54,547 Views
By soniqueizm
Rated 4.50 | 493 Views
Affiliate Submitter: iskugur01
Rated 3.61 | 14,152 Views
By Adnantoprak
Deniz Gezmis(erdal Guney) - Gecmisten Gele...cege
Rated 4.42 | 1,182 Views
Affiliate Submitter: kurdishgyall
Rated 4.13 | 1,336 Views
Affiliate Submitter: mahircayan1983
Deniz Gezmis Belgeseli - Oradaydim Bolum 1
Rated 4.33 | 2,789 Views
Affiliate Submitter: karakartal06
Deniz Gezmis ( Keske Olmasaydi ) Belgesel...1. Bölüm 1. Kisim
Rated 4.50 | 46 Views
Affiliate Submitter: zulfikarHB
Devrimci Deniz Gezmis Son Görüntüler
Rated 4.29 | 2,272 Views
Affiliate Submitter: olgun86
Deniz Koydum Adini Metin Kemal Kahraman
Rated 4.37 | 801 Views
Affiliate Submitter: Charly1981Berlin
Rated 4.36 | 2,192 Views
Affiliate Submitter: hasanabi
Özcan Deniz'e -Mezarımın Taşına-( İki Renk...Kolaj )
Rated 3.93 | 422 Views
Affiliate Submitter: melegimozcan
Rated 2.27 | 1,051 Views
By rockipsiz
Rated 4.10 | 214 Views
Affiliate Submitter: Askforme61
Rated 4.39 | 14,259 Views
Affiliate Submitter: Seker3441
Rated 3.79 | 4,716 Views
APTAL Deniz Seki Gitar Ile Güneş Yakartepe...Son Albüm 2009
Rated 2.50 | 1,701 Views
By zerrinmehmet