Results for: kunskap Search Results
Family Filter:
2:09
Under 300-talet är det ärofulla Alexandria i Egypten hemvist för det legendariska bioblioteket, ett säte för kunskap och lärande utan jämförelse i den antika världen. Filosofen Hypatia brinner för vetenskapen med sin aldrig svikande passion för sanningen och är på väg att avslöja mysteriet kring solsystemet, århundraden före Copernicus och Galileo. Men hennes arbete hotas av kristendomens framväxt och konflikter mellan kristna och hedningar. Efter att kejsaren konverterat får den kristna minoriteten i Alexandria större makt och startar våldsamma upplopp på gatorna, vilket leder till inbördeskrig. Mitt i detta kaos slits Hypatia mellan två män som åtrår henne: hennes trogne slav Davus, som tvekar mellan kärleken till Hypatia och den frihet han kan få om han konverterar till kristendomen, och hennes ädle elev Orestes, som är förlitar sig på Hypatias kloka råd.
26 Feb 2010
443
Share Video

2:26
Robert Downey Jr återvänder i rollen som världens mest berömda detektiv, Sherlock Holmes, och Jude Law är tillbaka i rollen som dennes oförlikneliga kollega, Doktor Watson i SHERLOCK HOLMES: A GAME OF SHADOWS. När den Österrikiska kronprinsen hittas död konstaterar Sherlock Holmes snabbt att det rör sig om mord och att detta bara är en del i en långt större konspiration som leds av kriminella geniet Professor Moriarty (Jared Harris). Tillsammans med Sim (Noomi Rapace), en spåkvinna som sitter på kunskap som kan vara nyckeln till mysteriet, tar Holmes och Watson upp jakten på Moriarty. Guy Richie som även gjorde ”Sherlock Holmes” regisserar.
16 Dec 2011
552
Share Video

1:27
Efter tretton år i exil återvänder viceamiral Carl Gustaf Gilbert Hamilton till Sverige för att få resning i livstidsdomen. Genom sin gamle vän Erik Ponti hamnar han nu i ett nytt umgänge, där de närmaste vännerna är förre översten i Främlingslegionen, Pierre Tanguy, och hans fru polisöverintendent Ewa Tanguy. Både Hamilton och Tanguy är fullständigt övertygade om att de aldrig mer i livet kommer att lyfta ett finger när det gäller militära insatser utomlands. Men det nya behagliga, fridfulla livet vänds helt över ände den dag en familjekatastrof drabbar dem. Carl Hamilton använder alla sina gamla kunskaper som spionchef och Pierre mobiliserar vänner inom Främlingslegionen. Deras mål finns i Saudiarabien.
8 Sep 2012
883
Share Video

2:10
Actionsuccén Taken får sin fortsättning! Liam Neeson är tillbaka som Bryan Mills, den skicklige CIA-agenten som dragit sig tillbaka, men som tvingades nyttja sina mycket speciella kunskaper för att rädda sin dotter undan hänsynslösa slavhandlare i Paris. Bryans förflutna gör sig dock fortfarande påmint och de mord han tvingades begå för att rädda sin dotter måste sonas. I ett försök att återförena familjen bjuder han sin ex-fru Lenore och dottern Kim på en välbehövlig semester i Istanbul. Men där befinner sig också fadern till en av de mördade kidnapparna, fast besluten att utplåna hela familjen Mills. Återigen får Bryan användning av sina speciella färdigheter för att rädda både sig själv och sin familj.
5 Oct 2012
493
Share Video

0:34
*******www.bp****/sectiongenericarticle.do?categoryId=9041430&contentId=7074886 bp holdings press releases and news articles BP: s mest erfarna explorer Dr Mike Daly, har varit tillbaka till klassrummet vid Oxford universitet Institutionen för jorden vetenskaper Vice VD för prospektering erbjuds tredje året studenter en geologisk översikt av sedimentära flodområden och deras ursprung, hur olja och gas bildas och hur du dekor egenskaper hos klippformationer där olja och gas ansamlingar kan hittas. Föreläsningarna var alternerade med praktiskt arbete i små grupper, tolka regionala seismiska profiler från Nordsjön och Alaska. För studerande var det en inblick i hur oljeindustrin fungerar och hur studierna kan ha verkliga världen ansökan. De uppskattade användning av verkliga data och sade de dragit ur ett professionellt perspektiv. "Om vi går till industrin, detta är vad vi ska göra. Det är praktiskt att ha en inblick i en potentiell karriär, säger studenten Adam Robinson. Kollega tredje året Rob Flanders överens om nämnda: Jag är imponerad och tacksam att BP kommit att tala till oss. " Stephanie juryn läggas till: "min kurs är mycket forskning bygger så är det bra att se hur vad vi vet kan tillämpas. Idag har gett mig en idé de banor som du kan ta efter din grad." Studenter vid Oxford njuta en kort serie professionella seminarier från olika företagsrepresentanter under hela året. Grundutbildning Anders Ebbesen sade han fann BP's särskilt engagerande: "de är trevliga människor på ett personligt plan och villig att hjälpa och lära oss. Du får idén att de är det som hjälper dig att framsteg. " Daly sade han åtnjuter sin tid i en aula och ser det som både ett sätt för BP att dela vissa tekniska förmåga i prospektering och som ett sätt att uppmuntra potentiella talang att ansluta sig till industrin. Han var imponerad på standarden på Oxfords nystartade geologer: "Jag tror det är viktigt att mer senior du är, ju mer du fråga vad ditt riktiga jobb är. En aspekt är ersätta ett företags kapacitet, så att engagera med studenter och bevara akademiska länkar är avgörande. Det finns några mycket intuitiva studenter här." Prospektering division tillbringar två eller tre dagar varje år ge branschspecifika kunskaper till elever i USA och UK. Samarbeta med universitet på detta sätt har fördelar för BP som företaget ritar nya talanger från ledande universitet. Dock säger han föreläsningar inte är bara en metod för att ta nya talanger:-detta är en akademisk tillgång i sin egen rätt och jag tycker om att förbereda och leverera dessa seminarier. bp holdings press releases and news articles
4 Dec 2012
320
Share Video